انتخاب مناسب سیستم های گرمایشی
نوشته شده توسط : مهناز

راهنمای استفاده از سیستم گرمایش

مطالب برگرفته از سایت گزینگ کالا 

یکی از مهم ترین اقدامات در فصل سرما انتخاب مناسب ترین سیستم های گرمایشی برای منزل و یا محیط کار می باشد. برای انتخاب یک سیستم گرمایشی  مناسب باید عوامل مختلفی در نظر گرفته شود زیرا امروزه با پیشرفت تکنولوژی برای مکان ها و مصرف و سوخت های مختلف سیستم های گرمایشی مختلفی نیز تولید می شود. اگر به فکر خرید یک سیستم گرمایشی مناسب برای منزل و محل کار خود هستید، در مقاله ی انتخاب مناسب سیستم های گرمایشی با ما همراه باشید تا انواع سیستم گرمایشی و مزایا و معایب آن ها را بشناسید و بهترین سیستم گرمایشی را برای محیط خود انتخاب نمایید.

 

معرفی انواع سیستم های گرمایشی

برای خرید سیستم گرمایشی برای یک محیط باید اطلاعاتی در مورد انواع سیستم های گرمایشی داشته باشید تا بتوانید بهترین نوع را بسته به شرایط خود انتخاب نمایید.آشنایی با انواع سیستم گرمایشی به شما در انتخاب و خرید بهترین سیستم برای محیط مورد نظر خود کمک بسیاری می کند.

  • بخاری
  • شومینه
  • پکیج
  • موتور خانه
  • گرمایش از کف
  • سیستم گرمایشی قرنیزی
  • سیستم گرمایش از سقف خانگی

 

معرفی انواع بخاری در انتخاب مناسب سیستم های گرمایشی

بخاری یک وسیله ی گرمایشی است که در مقایسه با سایر محصولات گرمایشی استفاده از آن بسیار راحتتر می باشد و برخلاف دیگر سیستم ها نصب آن نیازی به تجهیزات و لوله کشی خاصی ندارد و به راحتی میتوان آن را حمل و جابه جا نمود. با اینکه امروزه بسیاری از خانه ها از وسایلی همچون پکیج ، رادیاتور و … استفاده می کنند اما استفاده از بخاری همچنان در صدر وسایل گرمایشی می باشد. بخاری ها با توجه به نوع سوخت ، میزان گرما دهی ، برند و مدل ، ترموستات و … با همدیگر متفاوت هستند در این بخش از مقاله ی انتخاب مناسب سیستم های گرمایشی به معرفی انواع بخاری ها می پردازیم.

 معرفی بخاری برقی 

بخاری برقی یکی از سیستم های گرمایشی مطمئن و کوچک می باشد که نیروی برق  را به انرژی گرمایشی تبدیل می کند. این نوع بخاری ها مکانیزم ساده ای دارند و در اندازه های کوچکی تولید می شوند و بسته به اندازه، توان مصرفی، نوع طراحی و نوع المنت گرمازا برای محیط های زیادی میتوان از ان ها استفاده کرد . بخاری های برقی دودکش ندارند و به دلیل داشتن فن بعد از روشن شدن دستگاه بلافاصله گرمادهی خود را شروع می کنند. تقریبا همه ی بخاری های برقی امروزی برای تنظیم هوای اتاق مجهز به ترموستات اتوماتیک هستند که به طور خودکار پس از رسیدن به دمای مطلوب در همان درجه حرارت می ماند.

 

معرفی بخاری برقیمعرفی بخاری برقی

مزایای استفاده از بخاری برقی

قابلیت حمل آسان

کم حجم بودن و اشغال فضای کم

تولید شده در طرح ها و اندازه های مختلف

صرف هزینه ی کمتر نسبت به سایر بخاری ها

شروع شدن بلافاصله ی گرمادهی به دلیل داشتن فن

معرفی انواع بخاری برقی

هنگامی که شما در منزل یا محیط کار خود به گرمای هدفمند نیاز داشته باشید می‌توانید از بخاری برقی استفاده کنید. در اینجا با چند مدل اصلی بخاری برقی آشنا می‌شوید.

  •  فن دار
  •  تابشی
  •  کانوکتور

 

 بخاری های برقی فن دار

این مدل از بخاری ها انرژی لازم خود را جهت تامین نمودن گرمای لازم از انرژی الکتریسیته دریافت می کنند و همچنین مجهز به سیستم فن دمنده می باشند که وظیفه ی آن پخش کردن گرمای تولید شده در محیط اطراف خود می باشد. در بخاری های برقی فن دار گرما از سمت پایین به بالا در حرکت است و ایجاد جریان هوا به کمک فن باعث می شود که گرما در نقاط مختلف محیط به طور کاملا یکنواخت پخش شود. این بخاری ها شعله ی باز ندارند و سبب تولید و پخش گازهای سمی در محیط نمی شوند به همین دلیل انتخاب بسیار مناسبی برای مراکزی است که مواد شیمیایی سر و کار دارند.

 

 

بخاری های برقی فن دار

 بخاری های برقی تابشی

بخاری های برقی تابشی دارای چند المنت حرارتی هستند که وظیفه ی تولید گرما را بر عهده دارند.

این بخاری ها با روش گرم کردن مستقیم اجسام از طریق انرژی تابشی، باعث گرم شدن محیط مورد نظر می شوند به طوری که اشیایی که در مسیر تابش این مدل از بخاری قرار بگیرند می‌توانند گرمای آن را به صورت مستقیم احساس کنند.

بخاری‌های دیگر با گرم کردن هوا و انتقال انرژی گرمایی باعث گرم شدن محیط می ‌شوند. اما همان ‌گونه که تابش نور خورشید باعث گرم شدن کره ی زمین می‌شود، بخاری های برقی تابشی نیز اجسام و افراد را مستقیماً گرم می‌کند.

 

"<yoastmark

 بخاری های برقی کانوکتور

در بخاری برقی کانوکتور نیز مانند دو نمونه ی قبلی ، المنت ها مسئول تولید گرما و حرارت می باشند.

این نوع بخاری ها نسبت به دو نوع قبلی دارای ابعاد بزرگتری هستند و امکان استفاده از فن در آن ها وجود دارد و کاملاً بی صدا هستند اما چنانچه از فن آن استفاده شود مانند بخاری برقی های فن دار صدای فن آن شنیده می شود.

برای مدت زمان طولانی از بخاری برقی استفاده نکنید

شاید از خودتان بپرسید که باید بخاری برقی در طول روز و شب باید چند ساعت روشن باشد. بخاری برقی نباید مدت زمان زیادی روشن بماند. روشن بودن زیاد بخاری برقی باعث افزایش چند هزینه زیاد برق شده و د رمدت طولانی باعث خراب شدن آن می شود. باید به این نکته توجه کنید که بعد از مدتی استفاده بخاری را خاموش کنید. اگر بخاری زیاد روشن بماند شاید باعث ذوب شدن دستگاه نیز شود. اگر قصد خرید بخاری برقی دارید بخار برق یهای ترموستات دار بهترین گزینه هستند زیرا مصرف برق کمتری دارند و از لحاظ ایمنی نیز عالی هستند.

کابل برق را با فاصله مناسب از بخاری برقی قرار دهید

 از دیگر نکات مهمی که باید در هنگام استفاده ا زبخاری برقی بدانید این است که کابل برق را از بخاری دور نگه دارید. نزدیک بودن کابل به بخاری باعث ذوب شدن آن شده و یا ممکن است آتش سوزی پیش بیاید. بهتر است که از چند راهی برای اتصال کابل استفاده نکنید زیرا ممکن است مدار رابیشتر از اندازه گرم کرده و آتش بگیرند. 

 معرفی بخاری گازی 

بخاری های گازی از جمله رایج ترین نوع بخاری مورد استفاده در منازل می باشند و میتوان گفت در بین سیستم های گرمایشی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. بخاری گازی به صورت بخاری دیواری، بخاری زمینی، بخاری با دودکش و بخاری بدون دودکش تولید و مورد استفاده قرار می گیرند و نوع سوخت آن گاز طبیعی می باشد.

 

هنگام خرید بخاری گازی توجه به چه نکاتی الزامیست؟

  • اندازه ی محیط : اکثرا بخاری های گازی برای فضاهای باز و بزرگ و متوسط مناسب هستند.
  • هزینه : بخاری های گازی نسبت به بخاری های برقی گرانتر بوده اما از مصرف انرژی کمتری برخوردار هستند.
  • منبع گاز : اول از همه محیطی را که می خواهید بخاری را در آنجا قرار دهید بررسی کنید تا ببینید منبع گاز شما با مدلی که قصد خرید آن را داید تناسب دارد یا خیر.
  • دودکش دار یا بدون دودکش : بخاری هایی که دودکش دارند در هنگام روشن بودن غیر قابل حرکت هستند اما بخاری های بدون دودکش را در هنگام استفاده نیز میتوان تکان داد.

همچنین مدل های دودکش دار از طریق دودکش ، گازهای تولید شده را به بیرون از خانه منتقل می کند اما در مدل های بدون دودکش گازهای تولید شده در داخل اتاق باقی می ماند به همین دلیل باید محیط مجهز به تهویه ی مناسبی باشد.

 

مزایا و معایب بخاری گازیمزایا و معایب بخاری گازی

نکات ایمنی هنگام استفاده از بخاری گازی

هرساله در کشورمان شاهد مرگ بسیاری از افراد به خاطر خفگی ناشی از بخاری های گازی هستیم. افرادی که در منزل و محیط کارشان از وسایل گازسوز استفاده می کنند باید نکات ایمنی زیر را خیلی جدی بگیرند.

  • از باز بودن مسیر دودکش اطمینان داشته باشید.

 برای تست می توانید فندک و یا کبریت را روشن کنید و سپس آن را جلوی دودکش داخل اتاق قرار بدهید اگر شعله ی کبریت و یا فنک به سمت بالا کشیده شود ، یعنی هوا از دودکش خارج می شود 

  • برای وصل کردن دستگاه به گاز از شلنگ های کمتر از یک و نیم متری استفاده نکنید و آن را در معرض حرارت وسایل گازسوز نیز قرار ندهید.
  • از قراردادن اشیایی مانند پرده، رختخواب ، لباس ، ظروف پلاستیکی و … در مجاورت بخاری گازی خودداری کنید زیرا ممکن است باعث وقوع آتش سوزی شود.
  • برخی از افراد لوله ی بخاری را درون یک ظرف آب گذاشته و دودکش برای آن نصب نمی کنند این کار کاملا برخلاف استاندارد ها می باشد و ممکن است حادثه آفرین باشد.
  • از بخاری گازی برای پخت و پز و یا گرم کردن مواد غذایی استفاده نکنید.

موتورخانه

موتورخانه به فضایی در داخل یا خارج ساختمان ها گفته می شود که تمامی ابزارها و سیستم های مکانیکی و الکتریکی تولید گرما و آب گرم در آنها تعبیه شده و این وسایل و به دلیل اینکه بزرگ و سنگین هستند حتما باید در فضایی جداگانه از ساختمان نگهداری شوند تا هم استفاده از آنها بهینه و بهتر باشد و هم اینکه خطرات کمتری را برای ساکنین ساختمان ایجاد کند.

 

گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف یکی از مدرن ترین و پاکیزه ترین سیستم های گرمایشی می باشد.

در این سیستم از آب جهت انتقال دهنده ی حرارت استفاده خواهد شد و آب گرم از داخل لوله های پنج لایه که در کف اتاق ها جانمایی شده است عبور داده می شود و حرارت به صورت تشعشعی به محیط منتقل خواهد شد.

 

 سخن پایانی 

انتخاب بهترین سیستم های گرمایشی برای خانه بستگی به عوامل مختلفی از جمله :

شرایط آب و هوایی، نوع انرژی و میزان مصرف آن، فضای ساختمان و نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی آن، قیمت اولیه دستگاه و … بستگی دارد.





:: بازدید از این مطلب : 472
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: